Skrevet den

En forunderlig rejse og ny webshop

Det er nu mere end 12 år siden jeg startede Ollie Bee <3 og sikken en rejse det har været. Som alle livets rejser har der været både bump og pigtrådshegn og en masse sol.

Jeg startede dengang med at lave min egen hjemmeside (jeg kan en del af det der med IT 😉 ) Sidenhen var jeg en af de første der fik en webshop. Jeg designede den selv, ovenpå en skabelon fra det Shop-firma jeg valgte at bruge. Hvorfor…fordi jeg kunne og fordi jeg aldrig har brudt mig om det almindelige og skabeloner er i min verden, dømt til at blive unikt.

Da solen skinnede højst på himlen, fik jeg den idé at jeg ikke længere selv skulle bruge tid på at designe webshop (og jeg var ikke helt tilfreds, da jeg helt klar har nogle begrænsninger i det grafiske).
Jeg ville jo allehelst bruge tiden på det jeg brændte efter og som var mit hjertebarn, nemlig at designe og producere smykker.

Meeeeen…så var det jeg lige skulle have trukket vejret. Jeg fik et tilbud på en ny webshop, hos en ny udbyder og alting lovede guld og grønne skove. Men som vi alle ved vokser træerne ikke ind i himlen. Alting gik galt…de var måske gode til at designe, men ikke til at tænke konsekvenserne ved at skifte shop og det der i internetsprog hedder url henvisninger.
Jeg startede på en midlertidig shop, som skulle have været en meget kort periode, imens de designede min endelige shop. Der gik mere end et halvt år før den endelig shop var oppe at køre og i den periode og efterfølgende skete den største bummert man kan frygte som webshop ejer med succes.

For at gøre en meeeeeget lang historie kort, så skete der det, at jeg røg af Google. Fra at have ligge som et af de tre første links når man søgte på alle de gode smykkeord, så forsvandt jeg. Det var som om mit firma aldrig havde eksisteret. BUM.
Den slags har en meget stor betydning for ens indtjenning som webshop ejer. Sket var sket, der var ikke noget at gøre. Ingen ville tage ansvaret og i sidste ende, skulle jeg jo bare selv have sat mig ind i alle de tekniske ting. Det gjorde mig træt. Jeg ønskede jo netop med dette webshop skift, at andre vidste alting og at jeg ikke selv behøvede at være eksperten på alle felter.

Nu skal man ikke græde over spildt mælk, men jeg vil gerne indrømme at jeg mistede pusten og energien. Det endte da med en meget flot webshop…men der var noget der ikke føltes rigtigt. Så for ca. 1 år siden, besluttede jeg mig for at gøre noget så drastisk, bare at lukke min shop. Uden at have en ny!

Det var ikke en ups løsning, den var meget velovervejet men helt sikkert ikke en løsning mange andre erhversdrivende ville have rådet mig til.

Jeg var nød til at lukke helt ned, for at finde ud af hvad jeg ville! Lukke helt ned gjorde jeg dog ikke, jeg bibeholdte Ollie Bee’s Facebookside. Den havde en god energi, den var helt min.

Jeg besluttede at jeg selv ville lave en shop…igen…men jeg ønskede at det skulle være så simpelt som muligt. Både i design og drift. Endvidere ville jeg have mere end en shop, jeg ville også rigtig gerne have en blog.

Jeg ønsker ikke bare at sælge mine smykker, som en død ting, blot endnu et smykke til smykkeskrinet. Jeg ved godt, at jeg skal sælge for at tjene penge og for, som alle andre, at kunne betale mine regninger. Men det var lidt der jeg endte med at gå i hårdknude, det føltes ikke rigtig bare at skulle sælge.

Mange af mine smykker har en historie, en historie der lægger til grund for hvorfor de bliver skabt. Mange af mine smykker har betydninger, det er ikke bare “perler” men ædelsten og ferskvandsperler, som hver især har deres virkning og betydning. Det er for mig ikke lige meget. Der er en mening.

Jeg har valgt at “starte helt forfra” fordi der var noget i det tidligere der ikke føltes rigtigt. Ved at stoppe op og tage et pusterum, kunne jeg igen mærke hvorfor det er, at  jeg skaber smykker.
Jeg skaber fordi jeg simpelthen ikke kan lade være <3
Med hvert lille smykke skabes en energi og denne energi har en betydning. Derfor at nogle forelsker sig i et af mine smykker og andre ikke gør.

I mit pusterum kiggede jeg på hvad det er for nogle tilbagemeldinger jeg har fået fra mine kunder igennem årene…dette laver jeg et seperat blog indlæg om på et andet tidspunkt, da det vil tage sin plads 😉
Men når man skal overbevise en kunde om at nej hun må ikke sove med smykket, for det vil smykket ikke have godt af. At løsningen kunne være, at det lå på hendes sengebord, for så var det stadig i nærheden…så drejede dette sig ikke om dovenskab fra kundens side, men om at hun kunne mærke energien og den ville hun have på sig hele tiden (også når hun sov). Så ved jeg at jeg gør noget rigtigt og lige netop det skal jeg fortsætte med.

Pusterummet har været godt, det har været hårdt økonomisk, men det har været det hele værd.
Jeg har nu lavet mit nye website, det har både en shop og en blog. Så når mine smykker har længere historier at fortælle eller jeg har andet på hjertet, så er det her jeg kan skrive om det. Når mine smykker er klar til at blive solgt, så lægger jeg dem op i min nye webshop. Indtil videre kommer de ikke til at ligge i grupper, så f.eks. alle halskæder i sølv er samlet et sted. Jeg ønsker at mine kunder går på opdagelse og mærker efter hvilket smykke der taler til dem og ikke er begrænset af hvad de plejer at gå efter.

Der bliver heller ikke store mængder af smykker, det er ellers noget Google er glad for, men jeg vil ikke skabe mig efter Google eller andre søgemaskiner, jeg vil skabe som jeg skaber, med mig.

Som det har været i et godt stykke tid, vil hvert smykke også kun blive lavet i et begrænset antal. Jeg vil ikke udi blot at producere. Jeg er designer og designer med min sjæl.

Det hele er simpelt og bagved det hele, er det også gjort simpelt. Jeg har indtil videre fravalgt betalingskort, da der i det ligger en masse administrativt arbejde. Jeg har valgt at man her i min shop, kan betale med Mobilepay. Dertil har jeg fået oprettet Mobilepay til erhverv, så alt går direkte ind på Ollie Bee’s erhvervskonto og jeg kan se hvem der har betalt, samtidig betaler jeg blot én gang om året, det gebyr det koster at have Mobilepay til erhverv. Simpelt!

Så er det fragtfrit at købe smykker hos mig. Keep it simpel, både for mig og mine kunder. Nej du skal ikke til at forholde dig til om du skal købe mere, for at spare fragten. Jeg ønsker ikke, du køber mere end du har lyst til og behov for. Sorry…her er der sikkert en sælger eller to der river sig i håret. Men det er faktisk sådan jeg har det!

Nu vil jeg lade dig gå på opdagelse, her på mit nye website, min nye shop – mit hjertebarn <3

 

2 kommentarer til “En forunderlig rejse og ny webshop

 1. Kære Camilla
  har med interesse læst din hilsen, god ide med betaling via mobil-pay.
  jeg vil med glæde handle hos dig igen
  Mange venlige hilsner
  Marion

  1. Tak Marion <3 Det er så dejligt at høre.
   De kærligeste hilsner fra Camilla

Lukket for kommentarer.