Skrevet den

Efterårsferie og kreativitet

Jeg elsker efteråret, dens smukke farver og den dæmpede belysning. Så er det nemlig også tid til at tænde lys i mørket og huske mig selv på, at lyset altid vinder <3
I denne uge har mine drenge haft efterårsferie, jeg selv har ikke haft ferie. Jeg har dog heldigvis haft det meste af mit arbejde hjemme og jeg har også prioriteret at tage nogle timer og en enkelt dag ud, til at nyde ferien med mine drenge.
Vi kommer altid ned i gear, når det er ferietid – selvom vi ikke selv holder 100% ferie, så sparer vi en masse tid i transport til skole, der er ingen fritidsaktiviteter og vi kan spise aftensmad lidt senere, fordi drengene ikke skal tidligt op og vi er så priviligerede, at de faktisk er gode til at sove længe – så ingen dårlig samvitighed

Mit kreative sind holder aldrig ferie, der er altid fuld tryk på fra morgen til aften, ja selv om natten kan der dukke nye ideer op. Jeg har med årene lært at administrere mine ideer, jeg har et utal af noter på min Iphone og en skrive/tegne blok tæt på mig – altid.
For det er ikke alle ideer der skal se dagens lys, lige nu og her…og reelt har jeg jo heller ikke altid tiden til det.

Men denne efterårsferie har jeg fået udført flere ideer der har ligget og ventet længe.

Disse smukke lanterner har jeg ventet på at lave længe og de blev lige som jeg ønskede. Det der for mig er vigtigt i den kreative process, er at slippe kontrollen, bare gøre og være med det flow der er.
Nogle gange når vi arbejder for hårdt på, at nå et bestemt resultat, er min erfaring at det bremser kreativiteten og man står bagefter og tænker lidt skuffet…det var ikke helt det jeg havde tænkt mig. Det emne skriver jeg om en anden gang 😉 Nu skal I se mine kreative efterårsferie sysler og måske, hvem ved, måske bliver du inspireret 🙂

lanterner1
Til disse lanterner har jeg brugt:

  • Diverse glas fra syltetøj, rødbeder, salsa og andet.
  • Rester af blonder, kunstpels, gamle blondegardiner, palietstof m.m
  • Forskellige slags bånd og snor
  • Silkeblomster, perler, hæklet blomst og metalblomst.
  • Decoupagelim og limpistol

Tilsidst har jeg kommet fyrfadslys i og så er romantikken i hus

Lanterner2

Her ses lanternerne i dagslys 🙂

Jeg er en samler, på den gode måde 😉 og så elsker jeg genbrug. Derfor gemmer jeg ofte glas, dåser, stofrester og meget, meget mere…

Mine drenge elsker sådan nogle vafler, der er rørformet og har chokolade indeni. Da vores store dreng valgte, at disse skulle deles ud til hans fødselsdag på skolen, gav det mig de skønneste dåser tilbage, de er nemlig helt glatte i overfladen.
Da man på vores drenges skole, deler ud til hele skolen (lidt over 110 børn og x antal voksne) gav det mig en del dåser 😉

Jeg gik derfor igang med at lege med akrylmaling og romantiske servietter og det blev til disse skønne og romantiske dåser.
malede dåser 2

Her skal du bruge:

  • Dåser med glat overflade
  • Akrylmaling i dine ønskede farver
  • Romantiske servietter
  • Tilslut er de dækket med decoupagelim, der virker som lak.

Så var de klar til, at blive brugt til skøn opbevaring. De to af dem er blevet fyldt med knapper, dem havde jeg nemlig en del af og de har længe blot ligget gemt væk i en pose. Nu kan de stå fremme og inspirerer til nye ting. De sidste to dåser har ikke fået et hverv endnu, men der er masser af muligheder, måske de skal bruges som vaser. Hvem ved 😉

Jeg håber, jeg har kunne inspirerer dig til at finde din indre kreative sjæl. Men husk det er processen der er vigtig, det giver altid det bedste resultat <3